Skip to main content
3 min. leestijd

Nog steeds werken veel mensen vanuit huis. Lees hier hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Deel dit bericht:

Thuiswerken is één van de gewoontes die is overgebleven van het coronatijdperk. Voor de meeste mensen een hele opluchting, maar voor sommigen toch ook wat minder leuk. Want wat als u al uw hele leven gewend bent aan het kantoorleven, of als u thuis geen fijne werkplek heeft? Hoe houdt u dat thuiswerken dan nog leuk? Wij geven een aantal tips.

Houd contact met uw collega’s

Zorg dat u uw collega’s regelmatig ziet en spreekt. Houd regelmatig een online vergadering, start bijvoorbeeld de dag samen op. Maar kies er daarnaast ook voor om elkaar af en toe te bellen, niet alleen voor het werk, maar ook eens om gewoon even bij te praten. Ook een alternatieve vrijdagmiddagborrel (bijvoorbeeld via Skype) kan helpen om het teamgevoel vast te houden.

Zorg voor voldoende ontspanning

Gun uzelf voldoende rust tussen het werken door. Neem regelmatig pauze en kies er dan bijvoorbeeld voor om even de social media te checken of wat muziek te luisteren. Of neem een powernap van 20 minuten, voor een energieboost.
Even afgeleid tijdens het werk? Dat is helemaal niet erg. Sta uzelf dat moment toe en ga daarna weer met frisse moed aan de slag.

Blijf bewegen

Op kantoor heeft u ongemerkt regelmatig een beweegmoment. Niet alleen tijdens de lunchwandeling, maar bijvoorbeeld ook als u koffie of een printje haalt, naar het toilet gaat of even bij die collega op een andere verdieping langsgaat.

Thuis zit u vaak ongemerkt langer achter elkaar op dezelfde stoel, in dezelfde houding. Kies dus bewust voor beweegmomenten. Houd de lunchwandeling in ere en loop af en toe even de trap op en neer of doe een korte work-out. Het is niet alleen goed voor uw fysieke gezondheid, het helpt ook om daarna weer lekker verder te werken.

Tips om effectief te werken

Naast de tips om het leuk te houden, ook een aantal suggesties die kunnen helpen om effectief te (blijven) werken:

  • Zorg voor een vaste routine. Sta iedere werkdag dezelfde tijd op en zorg dat u fris aan de dag begint. Ga niet in uw joggingbroek of pyjama aan het werk, maar kleedt u (netjes) aan.
  • Werk aan een bureau of tafel en niet vanaf uw bank of bed. Zorg voor een afgebakende, opgeruimde werkplek en probeer als het even kan uw werkomgeving te scheiden van de leefomgeving.
  • Het kan zijn dat u thuis toch net iets makkelijker afgeleid bent of wat minder efficiënt werkt dan op kantoor. Zorg dan voor structuur en maak een dagplanning (en houd u daar ook aan). Bepaal per dag welke doelen u in ieder geval wilt halen, alles wat u extra doet is mooi meegenomen. Vergeet niet om ook de rustmomenten in te plannen!
  • De meeste mensen kunnen niet langer dan 1,5 – 2 uur achtereen geconcentreerd werken, stem uw werkzaamheden daar dus op af door ze in blokken van bijvoorbeeld 90 minuten te plannen.
  • Doe de belangrijkste taken eerst. Gebruik de tijd waarin u het meest productief bent voor de werkzaamheden die de meeste aandacht en/of inspanning kosten. Routinetaken zoals e-mail kunt u dan later op de dag doen.
  • Stop op tijd. Bent u moe of merkt u dat u niet meer goed presteert aan het eind van de werkdag? Stop dan en pak uw werkzaamheden de volgende dag weer met een fris hoofd op.

Informatie over nuttige verzekeringen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedelverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn bij een inboedelverzekering: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Inboedelverzekering

Standaard met Cyberhulp

  • Zonnepanelen standaard meeverzekerd
  • 24/7 deskundige hulp bij cybercriminaliteit

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.