Skip to main content
3 min. leestijd

Het nieuwe jaar is een goed moment om de financiën weer eens onder de loep te nemen. Wij helpen u met tips voor meer grip en overzicht op uw financiële doelen.

Deel dit bericht:

Na de vaak dure feestdagen is het nieuwe jaar een goed moment om de persoonlijke financiën weer eens onder de loep te nemen. Veel mensen maken goede voornemens om hun geldzaken in het nieuwe jaar beter op orde te krijgen. Heeft u financiële voornemens? En weet u hoe u uw doelen kunt bereiken? Productexpert Cor Dammers helpt u met deze tips aan meer grip en overzicht op uw financiële doelen.

Verschillende spaarpotjes

Wanneer u reserves probeert op te bouwen of duidelijke spaardoelen heeft, is het beter het geld hiervoor direct apart te zetten. Bijvoorbeeld omdat u altijd geld wilt hebben voor het onderhoud van uw auto of omdat u spaart voor een vakantie. Stort niet al uw geld op één rekening, maar maak gebruik van een sub-rekening, die de meeste banken tegenwoordig gratis aanbieden. Dit kunt u zien als een apart potje per spaardoel. Sparen gaat hierdoor vaak ongemerkt vooral wanneer u hier iedere week of maand een bedrag op stort. U komt bovendien niet meer in de verleiding het geld aan iets anders te besteden.

Sparen voor uw pensioen

De meeste mensen bouwen pensioen op via de werkgever. In combinatie met de AOW zorgt dit voor een financiële basis voor uw oude dag. Maar wellicht wilt u na uw pensioendatum verre reizen maken, verhuizen of heeft u andere financiële doelen. In dat geval is het goed na te gaan of uw pensioen aansluit bij uw plannen. Er zijn allerlei manieren om uw pensioen aan te vullen met andere inkomstenbronnen. Bouwt u geen pensioen op, bijvoorbeeld omdat u zelfstandig ondernemer bent? Dan is het zeker verstandig om goed na te denken over hoe u uw oude dag wilt financieren en advies in te winnen over het privé opbouwen van pensioen.

Gebruik de beschikbare hulp

Er is veel hulp beschikbaar om uw financiën op orde krijgen en geldproblemen te voorkomen, bijvoorbeeld op de site van Nibud of Wijzer in geldzaken. Zo kunt u zich bij het Nibud aanmelden voor de E-mailcoaching Jaarplanner. Dit is een gratis programma dat u helpt om het hele jaar financieel fit te blijven. Op slimme momenten krijgt u via deze tool mails met handige tips, tools en reminders. Dit helpt u tijdig de juiste keuzes te maken, zodat u weet dat u goed bezig bent.

Of maak een persoonlijke jaarbegroting. Dit is een overzicht van alle verwachten kosten en uitgaven voor dit jaar. Dit geeft u overzicht en grip op uw geld, waardoor u beter weet wat erop u afkomt en hoeveel geld u opzij kunt zetten. Doe dit samen met uw eventuele partner en praat ook regelmatig samen over de financiën met elkaar.

Check uw verzekeringen

Bent u verzekerd voor de juiste zaken? En weet u wat er gedekt is bij schade? Het is belangrijk om regelmatig te checken of uw verzekeringen nog up-to-date zijn. Soms verandert uw situatie of passen verzekeraars hun tarieven, dekkingen of polisvoorwaarden aan. Daarom ontvangen klanten van Aon jaarlijks een geautomatiseerd advies over hun verzekeringen. Ons advies gaat uit van de scherpste premie per maand en is gebaseerd op vergelijkbare dekkingen en voorwaarden. Is uw persoonlijke situatie veranderd? Dat kan van invloed zijn op het advies wat u krijgt. Controleer daarom altijd goed uw verzekeringsgegevens.

Om ervoor te zorgen dat dit niet te veel tijd kost, hebben wij de Verzekerwetenscan ontwikkeld. Deze scan helpt u in minder dan 5 minuten inzicht te krijgen in enkele belangrijke onderwerpen. Het werkt heel simpel, u hoeft niet eens uw polissen op te zoeken. Het geeft u zekerheid over uw risico’s en inzicht in mogelijkheden om geld te besparen.

Financiële planning: realiseer uw toekomstplannen

Wilt u advies over uw financiën? Aon helpt u graag, bijvoorbeeld door het maken van een financiële planning. Door dit overzicht krijgt u inzicht en daarmee grip op uw geld en mogelijkheden. Met een zorgvuldig opgesteld financieel plan maakt u de kans om uw dromen te verwezenlijken vele malen groter. Maak eenvoudig een vrijblijvende afspraak of bel met een van onze adviseurs (088 – 810 81 15) voor een kennismakingsgesprek. Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening en wat u van ons mag verwachten.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Cor Dammers

Cor Dammers

Cor Dammers heeft jarenlange ervaring in de financiele dienstverlening. Hij is met name gespecialeerd in de complexere hypotheekvraagstukken en overlijdensrisicoverzekeringen.

Andere producten

Alle verzekeringen en diensten van Aon

  • Voor uw gezin, huis, uw gezondheid en op reis
  • Ruime keuze van verzekeringen

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.