Skip to main content
3 min. leestijd

Spullen in een losstaande schuur of garage zijn niet altijd meeverzekerd met de rest van de inboedel.

Deel dit bericht:

Spullen in een losstaande schuur of garage zijn niet altijd meeverzekerd met de rest van de inboedel. Nu inbraak in dit soort bijgebouwen steeds vaker voorkomt, is het van belang dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft. En om te checken of uw inboedelverzekering dekking biedt.

In een tijd waar een groot deel van de mensen vooral thuis is, neemt het aantal woninginbraken logischerwijs af. Maar criminelen zitten zeker niet stil. Het aantal diefstallen uit schuren en garages neemt explosief toe. Nu woningen permanent door hun bewoners bewaakt worden, verschuift de aandacht naar de ruimtes waar ze – zeker ‘s avonds en ‘s nachts – geen bewoners verwachten. De inbraakstatistieken tonen het aan: normaal gesproken is de kans op een inbraak in een woningen groter dan in een garage of schuur. Nu liggen de verhoudingen ongeveer gelijk.

Elektrische fietsen en gereedschap in trek

Het populairst bij de schuurdieven zijn elektrische fietsen en duur gereedschap. Vaak gaan dieven van tevoren op verkenningstocht. Ze gaan langs alle huizen uit de buurt en kijken of ze door de ramen kunnen gluren. Later komen ze dan terug om buit te maken. Bijvoorbeeld bij Wietze Wansink uit Holten: De hovenier had allerlei duur gereedschap in de schuur staan, die op een nacht in een keer van zijn terrein zijn ontvreemd. Hij was ook niet goed verzekerd, dus de waarde van zijn spullen krijgt hij niet terug. Dit soort inbraken komt dus steeds vaker voor, en zo’n incident kan al snel (zoals in het geval van meneer Wansink) voor duizenden euro’s aan schade opleveren.

Maak het inbrekers moeilijk

Een inbraak gegarandeerd voorkomen, is helaas niet mogelijk. Maar u kunt het inbrekers wel zo moeilijk mogelijk maken. Denk hierbij vooral aan een goed, stevig slot. Een extra slot op kniehoogte maakt het dieven bijvoorbeeld een stuk moeilijker om de deur in te trappen of met een breekijzer te forceren. Hoe zwaarder het slot eruitziet, hoe groter de kans dat een inbreker uw woning zal overslaan. Is er een raam waar een inbreker doorheen zou kunnen gluren? Hang er dan een gordijn voor of leg waardevolle spullen in ieder geval uit het zicht.

Schuur en garage niet altijd meeverzekerd bij inbraak

Als er iets uit uw schuur wordt gestolen, is dit al erg genoeg. Maar het wordt nog veel vervelender als u erachter komt dat de spullen in de schuur of garage niet verzekerd zijn tegen diefstal. Controleer dus altijd goed wat uw huidige situatie is. Staat de schuur bijvoorbeeld niet op uw eigen perceel? Of wel op uw eigen perceel, maar niet vast aan het huis? Dan zijn de spullen soms niet meeverzekerd bij de inboedelverzekering. Wilt u precies weten wat er in uw schuur wel en niet verzekerd is? Bel dan met onze afdeling klantadvies.

Informatie over nuttige verzekeringen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in en rond uw huis. Een goede inboedel- en woonhuisverzekering kunnen een ongeluk misschien niet voorkomen, maar u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Inboedelverzekering

Standaard met Cyberhulp

  • Zonnepanelen standaard meeverzekerd
  • 24/7 deskundige hulp bij cybercriminaliteit

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.