Skip to main content
2 min. leestijd

Heeft u gedurende de dag last van een dip? Dan kan een powernap ervoor zorgen dat u genoeg energie krijgt. Lees hier meer.

Deel dit bericht:

Als u moeizaam de dag doorkomt door gebrek aan energie, dan kan een kort dutje u weer opladen voor de rest van de dag. Na een powernap van twintig minuten kunt u de wereld weer aan. 

Kort maar krachtig!

Een powernap is een kort maar krachtig dutje waarmee u het energieniveau weer op peil kunt brengen. Het is vaak effectiever en gezonder dan een kop koffie, zo blijkt uit onderzoeken. Tussendoor een dutje doen is echter geen vervanging van uw nachtrust. Met een powernap heeft u genoeg energie verzameld om de werkdag zonder problemen af te ronden. Maar ’s nachts slaapt u dieper en langer en is het herstel van uw lichaam en geest groter. Test hier hoeveel slaap u ’s nachts nodig heeft.

dip powernap

Positieve effecten

Heeft u gedurende de dag last van een dip? Dan kan een powernap ervoor zorgen dat: 

 • U weer gefocust en geconcentreerd bent 
 • Uw humeur verbetert 
 • Uw productiviteit verhoogt 
 • Uw energieniveau weer op peil is 
 • U alerter bent 
 • U minder stress voelt door de tijdelijke totale ontspanning

Perfecte powernap

Het is niet de bedoeling dat u tijdens een powernap diep of lang gaat slapen. U moet juist energiek wakker worden na een kort en krachtig dutje. En dat is lastig als u heel diep slaapt en moeilijk wakker kan worden. Duur en tijdstip zijn de belangrijkste ingrediënten voor een perfecte powernap: 

 • Duur: Maximaal twintig minuten. Dat is lang genoeg om compleet te ontspannen en kort genoeg om niet in een diepe slaap te vallen. 
 • Tijdstip: Halverwege de dag, ongeveer zes uur na opstaan. Zo profiteert u overdag van de positieve effecten van de powernap en komt uw nachtrust niet in gevaar.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, soms letterlijk. Een goede (collectieve) zorgverzekering kan u dan behoeden voor eventuele nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u met zoveel verschillende pakketten misschien niet zo makkelijk kunt bepalen welke verzekering het best bij uw situatie past. In deze artikelen vertellen we u daarom meer over de zorgverzekering:  

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

 • Hoge collectieve vergoedingen
 • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

  De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.