Skip to main content
2 min. leestijd

Genoeg slapen is ontzettend belangrijk, maar hoeveel slaap heeft u eigenlijk nodig? Lees het hier.

Deel dit bericht:

Hoeveel slaap heeft u eigenlijk nodig? Slapen is belangrijk en de hoeveelheid slaap is voor iedereen verschillend. Jonge mensen slapen vaak meer dan ouderen, maar dan nog liggen de verschillen soms verder uit elkaar dan u zou verwachten.  

Weet u hoeveel slaap u nodig heeft? Ondanks dat er behoorlijk wat mensen zijn die stoer zeggen dat ze aan vijf uur slaap genoeg hebben, zeggen anderen dat ze pas echt zijn uitgerust na een nacht van tien uur. Voor de meeste mensen geldt dat ze tussen de zeven en acht uur slaap nodig hebben per nacht. Een powernap telt hierbij niet mee, maar kan wel een krachtige toevoeging op uw nachtrust zijn.

Test uw slaapbehoefte 

Doe deze eenvoudige test (van James B. Maas, slaaponderzoeker) om erachter te komen hoeveel slaap u nodig heeft. Het is heel simpel: 

  1. Kies een bedtijd waarop u in slaap kunt vallen èn die minimaal acht uur ligt voordat de wekker gaat. Houd dit een week vol. Maak iedere ochtend een notitie hoe laat u wakker wordt. Valt u moeilijk in slaap? Lees dan deze tips om sneller in slaap te vallen even door.
  1. Bekijk na deze week de tijden dat u wakker werd. Werd u gewekt door de wekker? Of werd u juist zelf wakker? 
  1. Lukt het niet om zonder wekker en uitgerust wakker te worden ‘voor de deadline’, dus binnen deze 8 uur? Ga dan de week erop een half uur eerder naar bed. Houd dezelfde gegevens bij en bekijk hoe het deze week gaat. 
  1. Werkt dat ook nog niet, dan vervroegt u de bedtijd per week steeds met 15 minuten. Net zolang tot u vanzelf uitgerust wakker wordt. 

Wij wensen u een fijne nachtrust met vooral de juiste hoeveelheid slaap! 

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, soms letterlijk. Een goede (collectieve) zorgverzekering kan u dan behoeden voor eventuele nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u met zoveel verschillende pakketten misschien niet zo makkelijk kunt bepalen welke verzekering het best bij uw situatie past. In deze artikelen vertellen we u daarom meer over de zorgverzekering: 

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

  • Hoge collectieve vergoedingen
  • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.