Skip to main content
2 min. leestijd

Hoe snel valt u ’s avonds in slaap? Lees hier 5 handige tips voor het sneller in slaap vallen.

Deel dit bericht:

Niet iedereen valt even snel en lekker in slaap, als ’s avonds het licht uitgaat. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het in slaap vallen? Wij helpen u graag met 5 handige tips.

  • Piekert u veel?

Leg een notitieblokje naast uw bed en schrijf alles op waar u over piekert. Dit kan ook net voordat u probeert te gaan slapen. Alle zaken op het lijstje kunnen tot morgen wachten. Als u in het dagelijks leven veel last heeft van stress, lees dan deze tips om uzelf weer op te laden ook even door.

  • Bent u onrustig?

Focus op uw ademhaling en/of op uw lichaam. Of doe ontspanningsoefeningen waarbij u de spieren in uw lichaam, deel voor deel aanspant en daarna bewust loslaat. Begin bij uw tenen, ga dan naar uw voeten, hielen, kuiten, knieën, en zo verder richting uw hoofd.

  • Lees in bed even een boek of luister naar een audioboek.

Dit leidt af van uw eigen gedachten. Heeft u het boek al eens gelezen? Helemaal niet erg, juist fijn; dan pakt u het morgennacht weer net zo makkelijk op. 

  • Leg uw telefoon weg. Beter nog: laat hem beneden liggen.

Het licht van het scherm houdt u wakker. Maar niet alleen het blauwe licht van het scherm, ook wat u op het scherm ziet houdt u juist wakker. Uw hoofd blijft namelijk ‘aan’ staan terwijl het juist ‘uit’ moet om te kunnen slapen.

  • Maak u niet te druk over hoeveel uur u nog maar kunt slapen.

Ook met af en toe wat minder slaap kunt u de volgende dag prima functioneren. Maar ligt u langer dan een kwartier klaarwakker? Stap dan even uit bed. Doe iets ontspannends buiten bed en probeer het na 20 tot 30 minuten weer. Wilt u weten hoeveel slaap u echt nodig heeft ’s nachts? Test dan uw slaapbehoefte.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, soms letterlijk. Een goede (collectieve) zorgverzekering kan u dan behoeden voor eventuele nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat u met zoveel verschillende pakketten misschien niet zo makkelijk kunt bepalen welke verzekering het best bij uw situatie past. In deze artikelen vertellen we u daarom meer over de zorgverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

  • Hoge collectieve vergoedingen
  • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.