Skip to main content
3 min. leestijd

Wat heeft u eigenlijk aan uw reisverzekering? Een ongeluk zit in een klein hoekje: lees er hier meer over.

Deel dit bericht:

Veel mensen willen deze zomer op vakantie naar het buitenland. Op basis van recente ontwikkelingen en de verwachtingen van de overheid mogen we hier hoopvol over zijn. Houd het reisadvies op uw vakantiebestemming echter wel goed in de gaten. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor uw verzekering. Onze verzekeringsexpert Nick Lumoindong legt uit wat u moet weten voor u een reis boekt deze zomer.

Een negatief reisadvies bij vertrek

Reizen naar een land met een negatief (rood) reisadvies raden we altijd af. Bij een oranje reisadvies is een reis in sommige gevallen nog wel mogelijk, bijvoorbeeld met een verplichte quarantaine. In beide gevallen biedt de reisverzekering echter geen dekking voor kosten die het gevolg zijn van een coronabesmetting. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname of extra verblijfkosten als u vanwege een positieve test niet mag vliegen. Andere kosten binnen uw reisverzekering worden wel vergoed.”

Een verandering tijdens uw vakantie

“Als het reisadvies in uw vakantieland tijdens uw reis wijzigt (bijvoorbeeld van geel naar oranje) dan verandert er niets aan de dekking van uw verzekering. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verzoekt u wel om zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland. Houd er rekening mee dat extra reiskosten door een plotseling vertrek worden niet vergoed door uw reisverzekering.”  

Een reis annuleren

“Heeft u een annuleringsverzekering? Deze biedt dekking wanneer u ziek bent voor vertrek en daardoor niet in staat bent de reis te maken. Wilt of kunt u vanwege eigen overwegingen niet meer op reis gaan, neem dan contact op met de reisorganisatie waar u de vakantie boekte. Zij zijn verantwoordelijk voor de reis. De annuleringsverzekering biedt hier geen dekking voor.”

Op doortocht

“Stel u gaat op vakantie naar een land met een groen of geel reisadvies. Onderweg reist u echter wel door een land met een oranje of rood reisadvies. En precies daar krijgt u autopech. Balen, maar gelukkig kunt u meestal nog wel aanspraak maken op pechhulp. Als dit nog wel beschikbaar is in het land natuurlijk. In Europa is dit gelukkig vrijwel altijd het geval. Het is natuurlijk wel aan te raden zo snel mogelijk weer uit een land met een negatief reisadvies te vertrekken. Maar let op: als u met de auto niet verder kan is een terugvlucht of een hotelovernachting vaak niet makkelijk. Het wordt ook niet door de verzekering vergoed.”

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede auto- of reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen zetten we uiteen wat de opties zijn per verzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Nick Lumoindong

Nick Lumoindong

Nick Lumoindong is tijdens zijn studie Business Studies Banking & Insurance begonnen bij Aon op de zakelijke acceptatie-afdeling. Waarnaar hij een overstap maakte naar het particuliere segment als Acceptant. Daarna maakte hij de overstap naar de afdeling Broking als Productmanager. Als specialist op het gebied van particuliere schadeverzekeringen staat hij voor u klaar om te adviseren bij complexere vraagstukken.

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.