Skip to main content
3 min. leestijd

Wat moet u doen als uw spullen beschadigd raken, u bestolen wordt, uw bagage kwijt is of wanneer u ziek wordt op vakantie? Lees hier meer.

Deel dit bericht:

Tijdens uw vakantie of dagje weg in eigen land wilt u vooral genieten. Schade op reis is dan ook heel vervelend. Want wat moet u doen als uw spullen beschadigd raken? U bestolen wordt? Uw bagage kwijt is? Of wanneer u ziek wordt op vakantie of tijdens een weekendje weg? Onze expert Joey van Druten geeft graag antwoord op deze vragen. 

Bagage kwijt of gestolen

Als uw bagage kwijtraakt tijdens een vliegreis is dat erg vervelend. In dat geval moet u een zogenaamd PIR-formulier invullen bij de Lost & Found of bagageservicebalie op het vliegveld. Als uw bagage wordt gestolen tijdens uw reis, is het belangrijk dat u aangifte doet bij de lokale politie en de schade meldt bij uw verzekeraar. Deze maakt dan een inschatting van de geleden schade. U kunt zelf een aantal dingen doen om diefstal op vakantie te voorkomen of de schade te beperken. 

Medische hulp nodig? Bel de alarmcentrale

Neem bij spoedeisende zorg en/of een ziekenhuisopname in het buitenland altijd contact op met de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekeraar. Het telefoonnummer staat op uw zorgpas. De alarmcentrale regelt de betaling van uw medische kosten rechtstreeks met het ziekenhuis en uw verzekeraar. De basis zorgverzekering vergoedt de kosten voor medische hulp in het buitenland niet altijd volledig. Het is verstandig om voor vertrek te bekijken waar u precies wel of niet voor verzekerd bent en eventueel uw verzekering daarop aan te passen. 

schade op reis

Ziekte tijdens vakantie of een weekendje weg

Niemand wil ziek worden op vakantie, maar uit onderzoek van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) blijkt dat 20% van de Nederlanders helaas toch ziek wordt tijdens de vakantie. Het kan verstandig zijn om in aanvulling op uw zorgverzekering een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Als u in een buitenlands ziekenhuis terechtkomt (waar de kosten vaak veel hoger zijn dan in Nederland) of terug naar huis gebracht moet worden, bent u in ieder geval goed verzekerd. De basis zorgverzekering vergoedt uw terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte niet. Veel aanvullende verzekeringen vergoeden medisch noodzakelijke repatriëring wel, net als de meeste reisverzekeringen. Lees meer over ziekte tijdens uw vakantie.

Schade melden op reis

Bij schade of autopech tijdens uw reis is het belangrijk dat u een aantal zaken aan uw verzekeraar doorgeeft. Doe altijd aangifte bij de lokale politie bij vermissing of diefstal van uw spullen en maak een verslag met foto’s van wat er is gebeurd. Bewaar de rekeningen van eventuele kosten die u maakt. En stuur na thuiskomst zo spoedig mogelijk alle stukken die te maken hebben met de schade naar uw verzekeraar, voor een snelle afhandeling. Denk bijvoorbeeld aan nota’s van artsenbezoek, telefoonkosten en extra reis- en verblijfkosten, maar ook aankoopnota’s en bewijs van aangifte bij diefstal. Wilt u een schade melden bij Aon? Doe dat dan eenvoudig online.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het best bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Joey van Druten

Joey van Druten

Studeerde met succes Business Studies in Rotterdam en werkt nu als scrum-master en Productmanager bij Aon.

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.