Skip to main content
4 min. leestijd

In de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” behandelen we al je vragen kort en krachtig. Aflevering 1: wat betekent de verandering van de kleurcode van een land voor je reisverzekering?

Deel dit bericht:

In de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” behandelen we al je vragen kort en krachtig.

Podcast Aflevering 1: wat betekent de verandering van de kleurcode van een land voor je reisverzekering?

Je kunt de podcast “De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten” beluisteren in je favoriete podcast-app of beluister ze via deze site.

Spotify Google Podcasts Pocket Casts Apple Podcasts

Wil je de podcast over kleurcode op reis in coronatijd nog eens nalezen?

Dat kan! Hieronder hebben we de podcast over kleurcode voor je uitgeschreven.

Klant:
“Ik ga op vakantie naar een land dat nu op code geel staat, maar wat nu als deze tijdens mijn vakantie verandert in code oranje of code rood? Heb ik dan dekking met mijn reisverzekering?

Voice-over:
“Geboorte, trouwen, overlijden. Scheiden, verhuizen, nieuwe auto. Bij elke gebeurtenis in het leven, komen vele vragen voorbij. Hoe moet ik dit aanpakken? Ben ik wel goed verzekerd? Lastige vragen die over het algemeen om een lang antwoord vragen. Maar in de podcast De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten behandelt Aon al je vragen kort en krachtig. Als de zoemer afgaat, is de tijd voorbij.”

Voice-over:
“Covid-19, wie is er niet klaar mee? Het is tijd om weer écht vooruit te kijken, leuke dingen te doen en de werkkamer thuis echt te verlaten. En nu de vaccinatiegraad stijgt en het aantal besmettingen daalt, lonkt een vakantie aan de horizon. Maar, wat is wijsheid? De overheid gebruikt de inmiddels welbekende kleurcodes om reisadvies per land aan te geven. Van groen tot rood. Maar wat nou als je in een land vertoeft waar de kleurcode verandert tijdens je verblijf? Aon gaat je helpen met deze prangende vragen. Want we zitten hier met Jolanda Slob, Manager – Klantadvies Particulier. Ben je dan nog wel verzekerd als de kleurcode in een land verandert?

Aon-expert:
“Als het land waar je bent tijdens je vakantie verschuift van een positief naar een negatief reisadvies ben je vaak nog wel beschermd. Er is vanuit de overheid dan wel een dringend advies om zo snel mogelijk terug te keren en bij terugkomst moet je misschien in quarantaine. Wees gerust, je reisverzekering dekt deze plotselinge terugvlucht. Neem in deze situatie zo spoedig mogelijk contact op met je reisorganisatie. Indien je op eigen initiatief terugreist, dan moet je zelf de terugkeer organiseren. Eventuele extra kosten die je hiervoor maakt vallen niet onder de dekking van de reisverzekering.”

Voice-over:
Maar let op, dit geldt dus voor een land dat bij vertrek op minimaal code geel stond, wat zoveel zegt als: je bent vrij om te gaan, maar wees waakzaam. Er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek een oranje of rood reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor kosten die het gevolg zijn van een besmetting met corona.

Maar goed, laten we even van code geel uitgaan. Je bent op reis en moet medische kosten maken in verband met het coronavirus. Ben je hiervoor verzekerd?

Aon-expert:
“Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd op je reisverzekering? Dan ben je verzekerd tijdens de reis als aanvulling op de vergoeding van je zorgverzekering. Let op: je zorgverzekering moet wel dekking bieden in het land waar je op reis bent.”

Voice-over:
Gelukkig. Maar waar zit nu de pijn? Annulering. De kosten van een te annuleren reis is niet te verhalen op de annuleringsverzekering.

Je reisorganisatie of vliegmaatschappij is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de reis. Wij adviseren je in deze situatie contact op te nemen met de reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij. In overleg kun je dan bepalen of de reis kan worden omgeboekt. Een reis af te breken omwille van corona, als bijvoorbeeld het aantal besmettingen omhoog gaan in het land van verblijf, is ook geen geldige reden. En raak je in Nederland besmet pal voor de vakantie?

Aon-expert:
Als je met een doktersverklaring kunt aantonen dat je ernstig ziek bent geraakt door het virus, kun je een beroep doen op de annuleringsverzekering. De verzekeringsmaatschappij beoordeelt je situatie op basis van deze doktersverklaring.

Voice-over:
Dit was De tijd gaat nu in – Alles over verzekeringen in 4 minuten, over reizen in coronatijd. Heb jij een vraag die Aon moet behandelen? Stuur ‘m dan in via redactie.affinity@aon.nl. Benieuwd naar andere podcasts? Beluister ze op uwgidsvoorhetleven.nl of via je favoriete podcast app. Heb je naar aanleiding van deze podcast over kleurcode nog meer vragen over dit onderwerp? Check aonverzekeringen.nl/coronavirus.

Informatie over nuttige verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven. Een goede reisverzekering kan een ongeluk misschien niet voorkomen, maar kan u wel behoeden voor nare (financiële) gevolgen. Wij begrijpen ook dat het met zoveel verschillende verzekeringen soms moeilijk is om te weten welke verzekering het beste bij uw situatie past. In onderstaande artikelen leest u meer over de reisverzekering: 

We kunnen allemaal niet wachten om weer op pad te gaan. Houd u echter wel altijd aan de huidige maatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Kijk voor de laatste regels op de website van Rijksoverheid en kijk voor veelgestelde vragen omtrent de coronaregels en uw verzekering op onze pagina voor veelgestelde vragen.

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Redactie

Redactie

Redactie Uw gids voor het leven

Reisverzekering

Hulp in binnen- en buitenland

  • Ruime corona dekking
  • Standaard wereldwijd verzekerd

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.