Skip to main content
3 min. leestijd

Vanavond nog even een rondje hardlopen of fietsen? U moet er niet aan denken. Maar hoe zorgt u ervoor dat u toch in beweging blijft, zelfs als de motivatie ver te zoeken is? Wij geven tips!

Deel dit bericht:

In het najaar wordt het steeds vroeger donker en het weer wordt kouder en natter. Vanavond nog even een rondje hardlopen of fietsen? U moet er niet aan denken, en dat is heel begrijpelijk. Wanneer de sportverenigingen winterstop houden, hebben veel mensen moeite om te blijven sporten. Wat kunt u doen om toch in beweging te blijven als het slecht weer is buiten? Onze expert Wendy de Wit geeft u tips!

Fitnessen in de woonkamer

In de winter is de sportschool het meest populaire alternatief voor buitensporten. Maar het is ook de plek waar veel mensen met lood in de schoenen naar toe gaan. Maak de drempel om te bewegen voor uzelf zo laag mogelijk en haal de juiste spullen in huis. Een hometrainer of roeiapparaat is natuurlijk mooi, maar het hoeft niet per se duur te zijn. Met een yogamatje, kleine gewichten (dumbells) of elastiekbanden kunt u al honderden verschillende oefeningen doen die goed zijn voor uw spierkracht en flexibiliteit. Of creëer uw eigen fitnesscircuit met squats, jumping jacks en burpees. Maak daarbij ook handig gebruik van de mogelijkheden van uw huis. Denk aan traplopen, een lege muur voor wall-sits en ‘luchtfietsen’ op uw rug op de vloer.

Verplaats uw sportroutine naar de ochtend

Veel mensen zijn gewend om na het werk nog te gaan sporten. Met mooi weer is dat geen straf. Maar in het najaar, wanneer het na werktijd vaak al donker is, klinkt dat minder aantrekkelijk. Maar het is belangrijk dat u voldoende blijft bewegen. Overweeg daarom uw sportroutine te verplaatsen naar de ochtend. Loop voor het werk een rondje hard of doe oefeningen in uw eigen huiskamer. Zo begint u volledig fit aan de dag en na een vermoeiende werkdag kunt u zonder schuldgevoel lekker op de bank ploffen.

Slecht weer? Ga toch naar buiten!

Als u zichzelf kunt motiveren om toch naar buiten te gaan met slecht weer, heeft dat veel voordelen. Ten eerste merkt u tijdens het hardlopen of fietsen dat de buitenlucht met regen makkelijker ademt. Niet omdat meer zuurstof in de lucht zit, maar omdat de regen stofdeeltjes in de lucht wegspoelt. Sporten in de kou en de regen zorgt ook dat u in beweging wilt blijven en dus het maximale uit uw workout haalt. U creëert er bovendien mentale weerbaarheid mee wat uw doorzettingsvermogen en motivatie in de toekomst alleen maar vergroot. En ‘last but not least’, de beloning na een winterse workout (heerlijk Netflixen na een warme douche) voelt extra lekker en verdiend.

Beweging goed voor onze mentale veerkracht

We zijn deze dagen van het jaar veel binnen, we voelen nog maar weinig zonlicht en zitten te veel stil. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor onze gemoedstoestand, de bekende winterdip. Daarom is het juist goed om tijdens de donkere dagen te blijven sporten. Het levert ons energie en mentale weerbaarheid op die we goed kunnen gebruiken. Zeker wanneer het stil is op straat, komt u buiten heerlijk tot rust en maakt u uw hoofd leeg. Dus weg met de winterdip! Ga naar buiten en geniet van de prachtige herfstkleuren en winterse landschappen!

Informatie over nuttige verzekeringen

Uw gezondheid is erg belangrijk. Zorgverzekeraars vinden dat ook en ondersteunen u daarom niet alleen als u zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval. Ze bieden ook steeds meer op het gebied van preventie, zoals ondersteunende apps en online gezondheidsprogramma’s. Zo helpen ze u uw goede ezondheid te bewaken.

In deze artikelen vertellen we u meer over de zorgverzekering en wat die voor u kan betekenen:   

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

  • Hoge collectieve vergoedingen
  • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.