Skip to main content
3 min. leestijd

Na een heerlijke zomervakantie vol ontspanning en genieten van lekker eten en drinken, komen veel mensen terug met mooie herinneringen… en een paar extra kilo’s op de weegschaal. Maar geen paniek, wij geven u tips om uw gezonde leefstijl weer op te pakken.

Deel dit bericht:

Na een heerlijke zomervakantie vol ontspanning en genieten van lekker eten en drinken, komen veel mensen terug met mooie herinneringen… en een paar extra kilo’s op de weegschaal. Meestal veroorzaakt door een combinatie van meer alcohol, ongezonder eten en minder beweging. Maar geen paniek, september is een perfect moment om uzelf weer een nieuw ritme met gezonde gewoontes aan te leren. In dit artikel geeft expert Wendy de Wit tips om uw gezonde leefstijl weer op te pakken en de vakantiekilo’s kwijt te raken.

Gezonde eetgewoontes

In plaats van aan een streng dieet te beginnen, is het beter om gezonde gewoontes aan te leren. Een tip waar vrijwel iedereen het over eens is: eet meer groenten:   

  • Voeg meer groenten (minimaal 250 gram per dag) toe aan uw maaltijden en tussendoortjes. Dit zorgt ervoor dat u vol zit met voedingsstoffen en minder behoefte hebt aan vette of zoete snacks.  
  • Vermijd bewerkte voedingsmiddelen die vol zitten met toegevoegde suikers en ongezonde vetten. Gezond eten hoeft overigens niet altijd duur te zijn 
  • Eet iedere dag twee stuks fruit, bijvoorbeeld bij het ontbijt of tijdens het werk. Een vast fruitmoment, ook als u thuiswerkt, zorgt ervoor dat u deze gewoonte langer volhoudt. 
  • Daarnaast kan een weekje ‘detoxen’ (geen alcohol, geen snoep, geen ongezond eten) ervoor zorgen dat uw lichaam weer in balans komt na de vakantieperiode. 
  • Kies voor een eetgewoonte die bij u past en die u goed kunt volhouden. Voor sommigen is dat intermittent fasting, anderen kiezen ervoor om kleinere porties te eten.

Het belang van sportroutines

Pak direct na de vakantie uw vertrouwde sportroutines weer op. Dit is essentieel om die vakantiekilo’s kwijt te raken. Stel het niet uit, maar begin direct. De eerste twee keer zijn misschien nog zwaar, maar voor u het weet, is sporten weer de gewoonte die het was.

Plan sportmomenten in uw agenda, stel nieuwe doelen voor uzelf en zoek een sportmaatje of meld u aan bij een lokale sportclub. Door uzelf uit te dagen en te omringen met gelijkgestemde mensen, blijft u gemotiveerd en behaalt u uw doelen.

Beweging gedurende de dag

Naast regelmatig sporten is het ook belangrijk om meer beweging in uw dagelijks leven te brengen. Maak bijvoorbeeld een wandeling tijdens de lunch. Zeker wanneer u een zittend beroep heeft, is het een eenvoudige manier om uzelf in beweging te krijgen in plaats van achter uw bureau te blijven zitten. Leer uzelf aan om altijd de trap te nemen in plaats van de lift. Lees ook onze 4 tips om meer beweging in uw dag te brengen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een open deur, maar toch een belangrijke laatste tip. De beste manier om van uw vakantiekilo’s af te komen, is om de schade beperkt te houden. Blijf ook tijdens de vakantie in beweging. Probeer hetzelfde ritme van drie maaltijden per dag aan te houden, liefst met een gezond ontbijt en een gezonde lunch. Maar goed, de zomervakantie is juist ook een periode waarin we willen genieten en de teugels even laten vieren. Hopelijk bent u met bovenstaande tips geholpen na de vakantie weer snel op uw oude gewicht te komen.

Informatie over nuttige verzekeringen

Uw gezondheid is erg belangrijk. Zorgverzekeraars vinden dat ook en ondersteunen u daarom niet alleen als u zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval. Ze bieden ook steeds meer op het gebied van preventie, zoals ondersteunende apps en online gezondheidsprogramma’s. Zo helpen ze u uw goede gezondheid te bewaken.

In deze artikelen vertellen we u meer over de zorgverzekering en wat die voor u kan betekenen:

Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Over de auteur
Wendy de Wit

Wendy de Wit

Wendy de Wit is gespecialiseerd in allerlei zaken die te maken hebben met sociale zekerheid. Er is heel veel goed geregeld in Nederland maar dit hoeft niet altijd te passen bij ieders persoonlijk situatie. Hier en daar is een hoger aanvulling op inkomen of zorg noodzakelijk. Beantwoording van vragen zoals: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat een ZZP-er niet naar de Bijstand hoeft? Passen de zorgbehoeften wel bij de afgesloten zorgverzekering?

Zorgverzekering

Er gaat niets boven uw gezondheid

  • Hoge collectieve vergoedingen
  • Met gratis tandongevallenverzekering tot €22.500

MEER WETEN?
Exclamation mark
Heeft u een vraag over dit artikel?

Onze specialisten komen graag met u in contact.

    De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden door ons gebruikt voor het verwerken van uw verzoek om informatie, offertes en financiële producten. Tevens gebruiken wij deze persoonsgegevens om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van de offerte, voor het tot stand brengen van de verzekering en voor de door ons verleende diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Dit vragen wij ook van andere partijen met wie wij uw gegevens delen. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u vinden in onze privacyverklaring.